İlçemiz İlköğretim Okullarında Ekmek İsrafı ve Kişisel Hijyen Konularında Eğitim Verildi
Ekmek İsrafını Önleme kapsamında Çaybaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nce geleceğimiz olan çocuklarımızda israf etmeme bilincinin oluşması amacıyla İlçemiz ilkokullarında bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları yapıldı.Gıda Güvenirliği ve Ekmek İsrafını Önleme Öğrenci Eğitim Proğramı kapsamında İlçemizde İlköğretim Okullarında Gıda Güvenliği, Ekmek İsrafının Önlenmesi, Kişisel Hijyen, Sütün Önemi, Gıda Zehirlenmeleri ve Alo 174 Gıda Hattı konularında eğitim verildi.
Çaybaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde Ziraat Mühendisi Volkan ŞİMŞEK tarafından ekmek israfı ve diğer hususlarla ilgili bilgilendirici sunum yapıldı ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi gerektiği, bayatlayan ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceği, ekmek israfıyla birlikte aslında emeğin de israf edildiği ve ekonomimize verdiği zararlar anlatıldı.
Alo 174 Gıda hattının tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulduğu anlatıldı.
Son olarak eğitimde, Gıdaları marketten ve pazardan satın alırken, dikkat edilmesi gereken püf noktaları, hijyenin tanımı, yiyeceklerdeki bakteriler, çoğalma şekilleri, kişisel hijyen konularında üzerinde duruldu.